dijous, 28 d’abril del 2011

MARTINET BLANC


Egretta garzetta
cat: Martinet blanc
cast.: Garceta común
ang.: Little Egret

Tipus: Cordats
Classe: Aus
Ordre: Ciconiformes
Familia: Ardeids

Aquest martinet blanc, de considerable tamany, amb els seus característics peus de color groc es passejava per la sorra de la platja just a tocar de la plaça de les palmeres del passeig, ben aprop de la gent que passejava entre els quadres exposats. Suposo que quan va aixecar el vol es va dirigir cap a alguna de les zones humides de la zona de les universitats o inclús fins als aiguamolls del Prat de Llobregat.
És tot un luxe poder veure tant aprop aquestes aus que s'apropen força a zones relativament denses de població. El que si que és cert és que si no ens hi acostem discretament i sense grans estridències aixequen el vol i ja els hem vist prou.




5 comentaris:

  1. Doncs jo d'aquests no n'he vists gaires, per la platja.

    ResponElimina
  2. Pobres animals. Envoltats de tanta gent no deuen viure tranquils.

    ResponElimina
  3. Sergibr - No t'ho pensis, els espais són amples a la platja. Pensa que aquestes fotos estàn fetes amb un potent teleobjectiu, el que provoca un efecte de compressió dels plans, de manera que sembla que les distàncies entre l'ocell i la gent son menors del que en realitat són. Potser l'ocell estava a 30 o 40 metres de la zona on passeja la gent i per altra banda la platja era gairebé buida de gent. Pensa que aquestes aus són les primeres que no permeten que t'acostis massa. Així que veuen que algú s'acosta en excés aixequen el vol i fins un altre.

    ResponElimina
  4. Ostres, vaja bitxo per trobar-se'l a la platja! Jo no n'he vist cap tant gran tant aprop de la gent. Felicitats per les fotos i felicitats per l'interessant bloc!

    ResponElimina
  5. Enhorabona pel teu bloc. El meu marit, l'Agustín Marina, un gran amant de les aus, voldria contactar amb tu i et felicita per la feina.
    africa.lorente@gmail.com
    Salutacions cordials.

    ResponElimina